INTERVJU, NIKOLA VUČEVIĆ: I Lebron mi se klanjao!

NBA senzacija u liku crnogorskog centra u razgovoru za Telegraf sumirao fantastičnu sezonu u dresu Orlanda. Kako je nadmašio velikog Šeka, zadivio Lebrona, kakve su mu ambicije u nastavku karijere...

Iako ima samo 22 godine, Nikola Vučević je uspeo da se vine u zvezdano nebo najbolje košarkaške lige na svetu. Čudo od deteta, kako ga nazivaju crnogorski i srpski mediji, uspeo je da za samo dve sezone dokaže da se sa velikim pravom našao rame uz rame sa najboljim košarkašima poput Lebrona Džejmsa, koji mu je i lično čestitao na fantastičnoj igri.

Ove sezone uspeo je da obori klupski rekord Orlanda po broju skokova u jednom meču (29), a koji je od 1993. godine bio u vlasništvu Šakila O' Nila (28). I pored svega, mladi Baranin vrlo skromno govori o svojim uspesima i smatra da je pred njim dug i izazovan put.

Ekipa portala Telegraf.rs srela ga je u Baru, gde se trenutno odmara sa svojom porodicom, ali i gde će uskoro početi sa pripremama, kako za novu NBA sezonu, tako i za Evropsko prvenstvo u košarci koje ga u dresu Crne Gore na jesen očekuje u Sloveniji.

- Želja mi je da jednog dana osvojim sa ekipom NBA prsten i da što duže ostanem da igram u najboljoj košarkaškoj ligi na svetu. To mi je za sada jedini cilj. Isuviše je rano za bilo kakva razmišljanja o evropskoj košarci, jer sam tek na početku svoje NBA karijere.

( Tamara Milić )