Manćiniju finale FA kupa pa otkaz?

Prema navodima ostrvskih medija Italijana će, bez obzira na rezultat protiv Vigana, zameniti Čileanac Manuel Pelegrini, sada trener španske Malage

Fudbaleri Mančester sitija finale FA kupa protiv Vigana počinju sa saznanjem, da bi veoma lako moglo da se dogodi da po završetku sezone Roberto Manćini bude "ražalovan" s pozicije trenera.

Naime, engleski mediji "kao gotova" stvar navode da je Italijan "budući", a da je "novi budući" Manuel Pelegrini, još uvek strateg španske Malage. Koliko je stvar ozbiljna pokazuje i dramatičan pad kvota u ostrvskim kladionicama koje se vezuju za dolazak 59-godišnjeg Čileanca među "građane". Sve u svemu, Manćini ima priliku da osvoji drugi FA kup u poslednje tri godine čime bi, uz prošlogodišnju tituli Premijer lige postao najuspešniji trener u istoriji kluba.

- Želim da sve bude dobro, ali znam šta sve može da se dogodi u fudbalu - rekao je Manćini dan pre finala FA kupa dodavši:

- Ukoliko mi osvojimo Kup mnogi će reći da je sezona bila uspešna, ali sam, recimo, u Interu osvojio sedam trofeja za četiri godine, pa sam opet otpušten. Zbog toga sam rekao da je u fudbalu sve moguće, bez obzira koliko sam misliš da si dobar.

(Telegraf)