PORODICA DANILOVIĆ: Saša je pokušao da obuzda svog prijatelja Filipovića

Kada se više popilo, Branko je postao agresivniji prema svojoj devojci. Saša je primetio da situacija može da se otrgne kontroli, da verbalna agresija prema njoj eventualno može da preraste u veći problem, rekao joj je da je bolje ode, što je ona i učinila. Tada je došlo do prvog incidenta

Dan nakon tuče posle koje hospitalizovan i hirurški zbrinut Predrag Danilović, predsednik KK Partizan u vidu saopštenja javila se i njegova supruga Svetlana. Ona je u obraćanju javnosti pokušala da objasni šta se te kobne večeri dogodilo kako bi se stalo sa nagađanjima. Bez redakcijske opreme saopštenje prenosimo u celosti.

„Nakon razgovora sa Sašom, kontakta sa zvaničnicima policije, Hitne pomoći, očevicima, prijateljima i ljudima koji su bili prisutni te večeri u Kafanici, ustanovljeno je da je mnogo neistina, ružnih stvari izneseno i dosta toga nije rečeno kako treba o tome šta se zapravo dogodilo.

Na osnovu razgovora sa ljudima, koji su bili prisutni, i Sašom, koji je dao zvaničnu izjavu policiji, dosta ljudi je dolazilo i odlazilo iz društva koje je te večeri bilo u Kafanici. Prisustvovala je i devojka Branka Filipovića Fide Sanja. Nakon izvesnog vremena kada se više popilo, Branko je postao agresivniji prema svojoj devojci, što inače ima običaj da radi i to svi njegovi prijatelji znaju, pa su zbog toga i česte svađe između njih dvoje. Saša je primetio da situacija može da se otrgne kontroli, da verbalna agresija prema njoj eventualno može da preraste u veći problem, rekao joj je da je bolje ode, što je ona i učinila. Tada je došlo do prvog incidenta. Saša je pokušao da smiri Branka, kao i čitavu situaciju i tada je zadobio prvu ranu na čelu. U prvom trenutku nije reagovao, pokušao je da ga smiri i popriča sa njim, nije uspeo. Tome su prisustvovali mnogi ljudi, mnogi su pokušali da ga zadrže i da ih razdvoje.

Branko Filipović nije bio kod Saše u poseti. Zvao je njegove prijatelje, više da bi izvidio situaciju, nego da je imao stvarnu nameru da se preda policiji. Nikome nije rekao na kojoj se lokaciji nalazi, a protiv njega će biti pokrenuta krivična prijava, koju svi mediji ukoliko žele mogu da dobiju u policiji, sa kojom Saša i njegova porodica u potpunosti sarađuju.

Zahvaljujemo zaista velikom broju naših prijatelja, koji i dalje zovu i brinu se za Sašino zdravstveno stanje. On je stabilno i dobro se oporavlja, što je zapravo i najvažnije“.

(Telegraf)