Sportski direktor Bajerna: Roben sigurno ostaje u timu (VIDEO)

Uprava kluba odgovorila na razne spekulacije oko prodaje Holanđanina

Direktor Bajerna iz Minhena Matijas Zamer potvrdio je da trofejni nemački klub ne namerava da proda holandskog napadača Arjena Robena u letnjem prelaznom roku.

Posle objave da Bavarce preuzima trofejni stručnjak Pep Gvardiola, spekulisalo se o promeni igračkog kadra, među kojima je od strane nemačkih medija bio najavljen odlazak Robena iz tima.

Među timovima u koje su mediji selili Holanđanina bili su Juventus i Galatasaraj, međutim, Zamer kaže da junak finalne utakmice Lige šampiona sigurno ostaje u Minhenu.

-U Nemačkoj je ove godine napisano mnogo besmislica, a priča o Robenu jedna je od njih. Arjen je veliki fudbaler, ima ugovor na još dve godine i biće Bajernov igrač i sledeće sezone - rekao je Zamer novinaru holandskog lista "De Telegraf".

On je pohvalio 29-godišnjeg Holanđanina nakon sjajne predstave na "Vembliju" u finalu Lige šampiona protiv Borusije iz Dortmunda (2:1).

- Ta utakmica je bila veliki trenutak njegove karijere. Bajern može samo da se zahvali Robenu, dokazao je kakav je šampion - poručio je Zamer.

Roben je na meču protiv Borusije asistirao prilikom prvog gola, a postigao je odlučujući za petu evropsku titulu nemačkog fudbalskog velikana.

(Tanjug)