RUSI OSLABLJENI NA EVROBASKETU: Ne igra ni Hrijapa!

Posle otkaza Andreja Kirilenka i Saše Kauna "zbornaja" ostala bez još jednog iskusnog igrača. Viktor Hrijapa zaključio da mu je posle 12 godina kontinuiranih napora potreban odmor

Nastavljaju se problemi za košarkašku reprezentaciju Rusije, posle Andreja Kirilenka i Saše Kauna nacionalni tim ostao je i bez Viktora Hrijape, koji je odlučio da ne nastupi na predstojećem Evropskom prvenstvu koje će biti odigrano u Sloveniji od 4. do 23. septembra ove godine.

- Od Evropskog prvenstva 2001. pa do danas praktično nisam imao odmora. Telo mi je premeoreno i zahteva oporavak. Odlučio sam da zbog toga ne ugram za Rusiju na narednom Evrobasketu, a za dalje ćemo videti - rekao je 30-godišnji košarkaš moskovskog CSKA ruskoj agenciji R-sport.

Hrijapa je na prošlogodišnjem olimpijskom turniru na Igrama u Londonu proesečno beležio po meču 7,1 poen i 6,2 skoka za reprezentaciju Rusije, koja s okitila bronzanom medaljom. Nastupao je svojevremeno i u NBA za Portland i Čikago, bez velikog uspeha.

Pred novim selektorom Focisom Kacirakisom, naslednikom Davida Blata, sada je težak zadatak da pokuša sa drastično oslabljenim sastavom da izbori medalju.

(Telegraf.rs)