PARTIZAN PITA: Ko od sudija navija za Zvezdu?

Dragan Todorić u otvorenom pismu direktno optužio pojedine sudije da navijaju za večitog rivala pred početak finalne serije plej-ofa. Konkretno, prst sumnje je na Urošu Oberkneževiću, arbitru koji se navodno opredelio za stranu za koju će da sudi u finalu

Do prvog večitog košarkaškog derbija, koji ovoga puta u najbesmislenijem finalu domaćeg prvenstva određuje šampiona Srbije, ostalo je nešto više od 48 sati, a strasti su počele da se uzburkavaju. Ovaj put je "prvi počeo" Partizan.

Otvoreno pismo v. d. komesaru Superlige potpisao je Dragan Todorić, predstavnik KK Partizan, i njega prenosimo u celosti, bez redakcijske opreme i korekcija.

"Poštovani,

Primili smo Vaše obaveštenje o grupama sudija određenih za deljenje pravde u finalnoj seriji. Grupe su bile očekivane s obzirom na utvrđenu listu sudija, koja je važila za plej-of. Znamo da u našoj ligi ne postoji mehanizam izuzeća sudija, što naš klub nije nikad ni tražio, pa tu nameru nemamo ni sada. S obzirom na novonastale okolnosti prouzrokovane načinom i momentom smene direktora lige, gde se većina predsedništva lige i v.d. komesara lige tim gestom otvoreno stavljaju u službu jednog kluba, primorani smo da Vam ukažemo na sledeće:

- Vrlo dobro smo upoznati na koji način su formirane grupe i koji kontrolori su pratili pojedine sudije i tako neke sudije eliminisali, a određene unapredili da sude plej-of.

- Takođe, želimo da znamo ko je doneo odluku da se treća utakmica polufinalne serije između KK Crvena zvezda Telekom i KK Mega Vizura igra u nedelju 2. juna, umesto u ponedeljak 3. juna 2013. godine, što nije u saglasnosti sa unapred utvrđenim kalendarom plej-ofa?

Zbog svega iznetog molimo Vas da pre početka finalne serije obezbedite uslove da se ista organizuje na najvišem mogućem nivou uz kvalitetan i pošten angažman svih učesnika."

(Telegraf/kkpartizan.rs)