RADONJIĆ: Partizan je dominantno stigao do finala!

Trener košarkaša Crvene zvezde rekao je pred prvi derbi u finalnoj seriji KLS da je njegova ekipa tokom sezone bila u problemima, pa tako i sada, pošto je Boris Savović pod temperaturom

U sredu počinje novi okršaj košarkaša Crvene zvezde i Partizana u pohodu na trofej šampiona Srbije. Crveno-beli imaju možda najbolju šansu da prekinu jedanaestogodišnju dominaciju Partizana, a uz varnice između dva kluba, izvesno je da nas očekuje neizvesna završnice košarkaške lige Srbije.

- Partizan je dominantno završio prvenstvo i izborio plasman u finale. To je ekipa sa velikim brojem reprezentativaca, domaćih i stranih. Mi smo tokom takmičenja imali kontinuiranih problema. I ovog puta Savović je pod temperaturom od sinoć, ali ćemo sutra da izađemo na parket i pokušati da pobedimo - rekao je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić.

- Ne bih se bavio prognozama, jer je dosta mečeva odigrano ove sezone, i svaki sledeći će sigurno biti neizvestan kao i do sada.

- U derbiju nema favorita. Ne posmatram ja to tako. Razmišljam samo kako da svi damo sve od sebe i dođemo do povoljnog rezultata - rekao je Radonjić.

Košarkaši obe ekipe će nositi majice "Budimo sportisti" pre početka meča koji se igra u sredu od 19 časova u dvorani "Pionir".

SIMONOVIĆ: PRITISAK JE NA PARTIZANU!

Poslednji mečevi pokazali su da je tim iz Humske trenutno u boljoj formi.

- Evidentno je da su podigli nivo igre u odnosu na Kup i Jadransku ligu, ali mi u poslednjim mečevima nismo pokazali pravu formu. Nadam se, pre svega, našoj dobroj igri, a onda će rezultat sam doći. Da, taj prvi duel može dosta toga da prelomi. Mi u njega ulazimo rasterećeni, jer je na Partizanu pritisak da odbrani prednost domaćeg terena. Oni sutra mogu mnogo više da izgube nego mi - tvrdi krilni košarkaš Zvezde.

(P.M./B.M.)