Partizan se igrao sa bledom Zvezdom! (VIDEO)

Najubedljivija pobeda ove sezone crno-belih nad večitim rivalom na startu finalne plej-of serije - 82:54 (23:16, 20:12, 17:20,22:6). Utakmici u "Pioniru" prisustvovali i nekadašnji asovi crno-belih Danilo Anđušić, Novica Veličković i Slavko Vraneš, kao i Viktor Troicki i Željko Obradović

Košarkaši Partizana poveli su u finalnoj serija plej-ofa Agroživ Superlige pobedom u sedmom ovosezonskom večitom derbiju. Crvena zvezda je ubedljivo savladana rezultatom 82:54 (23:16, 20:12, 17:20,22:6).

Crno-beli su žargonski rečeno potpuno izdominirali, pogotovo u prvom poluvremenu u ispunjenom "Pioniru". Šuterski su bili dobro raspoloženi i koristili su to što Zvezda uopšte nije imala igru veći deo meča.

Dragan Milosavljević odigrao je najbolju partiju u crno-belom dresu do sada, pošto je meč završio sa 28 poena i šest skokova. Sledili su ga Vladimir Lučić sa 19, Dejan Musli i Davis Bertans sa po deset koševa. Na drugoj strani, najviše se istakao Raško Katić sa 19 poena, a pratio ga je Demarkus Nelson sa deset i Majkl Skot sa osam. Kapiten Igor Rakočević i dalje oseća posledice povrede, pa je postigao samo tri poena.

Gotovo šest minuta bezidejna Zvezda nije postigla koš iz igre. Za to vreme je Partizan brzim napadima gradio razliku 10:0, uz tri efektna zakucavanja Lučića i Milosavljevića. Bek crno-belih je do kraja prvog dela igre imao 13 poena, a cela Zvezda 16!

Tek su Nelson i Simonović sa dve trojke malo trgle Zvezdu da umanji prednost protivnika, ali nije uspela da bilo kako zapreti crno-belima, koji su svojom zonom potpuno dominirali u odbrani, ostaviviši protivnika da šutira, i to vrlo bezuspešno.

Sledeća utakmica je na programu u petak od 19 sati, takođe u "Pionru", a domaćin je Crvena zvezda.

(Telegraf.rs)