ODAKLE? Zvezda mora da isplati 2.5 miliona Žigićevom menadžeru!

Sud u Lozani presudio da uprava kluba mora da isplati Milanu Ćalasanu polovinu obeštećenja za igrača, koji je sa "Marakane" 2007. prodat Rasingu za 5.8 miliona evra

Menadžer nekadašnjeg igrača Crvene zvezde Nikole Žigića, Milan Ćalasan, dobio je spor protiv kluba pred Sportskim sudom u Lozani, zbog čega će uprava crveno-belih morati da mu isplati 2.5 miliona evra.

U razgovoru za "Naše novine", Ćalasan je poručio da je bio prinuđen da se obrati sudu zbog nereagovanja bivših predsednika Zvezde da mu se prema postignutom dogovoru isplati polovina obeštećenja za Žigića, koji je 2007. prodat Rasingu za 5.8 miliona evra.

- Tačno je da sam dobio spor sa Crvenom zvezdom pred Sportskim sudom u Lozani. Presuda je donesena još 5. decembra 2012. godine, tako da mi u ovom trenutku duguju 2.5 miliona evra. Mali deo transfera Žigića dobio sam samo u vreme predsednikovanja Dragana Stojkovića. S ostalim čelnicima Spasojevićem, Dan Tanom i Vladanom Lukćem sam stalno pričao i opominjao ih, ali oni su samo obećavali - rekao je Ćalasan.

- Bilo je nekih razgovora, ali ponavaljam, dobio sam samo mali deo novca koji mi pripada. Nadam se da me razumete. A Zvezda je dobro naplatila od Žigićevih transfera. Kada je prešao u Valensiju za 18 miliona evra, dobili su obećanih 15 posto. Ne bih da zvuči kao da pretim, ali o ovome sam obavestio i predsednika FIFA Sepa Blatera. Bilo bi zaista loše da oni preko našeg saveza reaguju i kazne Zvezdu.

- Takođe želim da naglasim da sam Crvenoj zvezdi uneo u kasu deset miliona evra. Učestvovao sam u transferima Žigića, Kovačevića i Stojkovića... Šta je posle Piksi radio sa tim parama, stvarno ne znam - zaključio je Milan Ćalasan.

(Telegraf.rs/Naše novine)