Katić i Gagić na Dudinom spisku! Nema Kešelja!

Selektor Srbije objavio širi spisak od 20 igrača za EP na kome nema Paunića, Tepića, Rašića, Tripkovića, Perovića, a ni Bobija Marjanovića

Selektor Srbije Dušan Ivković je saopštio širi spisak igrača za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Sloveniji ove godine. Zanimljivo je da na spisku nema standardnih reprezentativaca Marka Kešelja, Ivana Paunića, Milenka Tepića i Aleksandra Rašića, Uroša Tripkovića, Koste Perovića. Sa druge strane, pozvani su debitanti Dangubić, Bogdanović, Birčević, Gagić, Micov i najstariji među njim Raško Katić.

Selektor Srbije je tokom konferencije slučajno slomio čašu na stolu, ali se vrlo brzo snašao i objasnio po kom kriterijumu je pravio spisak.

Jedini kriterijum je forma igrača tokom sezone i igre tokom kvalifikacija za EP. Veliki uspeh da ostvarimo plasman na SP u Španiji.

- Evidento je bilo da zaostajemo u fizičkom smislu i za selekcijama koje nisu na nivou visokog ranga. Tepić, Rašić, Kešelj, Tripković i Paunić nisu pozvani. Sa druge strane, imamo neke igrače u poznijim godinama kao što je Katić koji je bio ubedljivo najbolji centar naše Superlige. Izborio je mesto.

Selektor Srbije je otkrio da Boris Savović, košarkaš Crvene zvezde, nema pravo nastupa za reprezentaciju "orlova", po FIBA PRAVILIMA!

Izvesno je da će Savović na kraju prihvatiti poziv reprezentacije Bosne i Hercegovine.

 

(Telegraf)