MIHA: Voleo bih da Hrvatska bude prva u grupi, tamo imam prijatelje!

Srpski selektor ocenio da je Belgija bolja reprezentacija, ali zbog emotivnih razloga voleo bi da direktno na SP odu Hrvati

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović izjavio je pred meč sa Belgijom da bi voleo da Hrvatska završi na prvom mestu A grupe evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. Hrvatska i Belgija trenutno su bodovno poravnate na prvom mestu, dok su Srbiji ostale samo teoretske šanse za plasman na najveću smotru svetskog fudbala.

- Mislim da je Belgija kvalitetnija ekipa od Hrvatske. Ali ja imam više prijatelja u hrvatskoj reprezentaciji nego u belgijskoj. Bilo bi mi draže da se Hrvatska plasira u Brazil direktno kao prva u grupi, nego Belgija - objasnio je Mihajlović, a preneo "Večernji list".

Selektor ima priliku da poradi na ostvarenju ove svoje želje, "orlovima" je neophodna pobeda da bi sačuvali kakave-takve izglede, a ako makar remiziraju, to će Hrvatima, koji dočekuju prilično slabu selekciju Škotske, dati velike šanse za direktan plasman na SP. Ne treba zaboraviti da su Belgija i Hrvatska u Briselu odigrali sa 1:1 i da ih tek čeka utakmica u Zagrebu.

(Telegraf.rs / Večernji list)