MILINKOVIĆ: Krah Mihine demagogije!

Trener OFK Beograda optužio selektora da je zbog sujete i tvrdoglavosti gubio utakmice pre nego što su i počele i zahteva da zbog toga snosi odgovornost

Trener OFK Beograda Zoran Milinković u komentaru za Sport žestoko je iskritikovao selektora Srbije Sinišu Mihjalovića posle još jednog poraza "orlova" u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu. Neuspehom u Briselu, Srbiji su ostale teoretske šanse da se nađe na najvećoj fudbalskoj smotri i to samo  zbog poraza Hrvatske protiv Škotske.

Milinković piše:

"Šta reći posle poraza koji za mene, a verujem i čitavu naciju, ne predstavlja iznenađenje. Svuda u svetu rezultat je jedino merilo ostvarenog, a samo kod nas se može čuti da on nije u prvom planu, nego navodno nekakvo podmlađivanje. Slika iz Brisela pokazala nam je da čitav koncept oko podmlađivanja nije ništa više od prazne priče i demagogije. Da, ovo je poraz jedne demagogije, jer niko nema prava da se igra ugledom reprezentacije.

Ljudski i moralno je da neko snosi odgovornost za ovaj katastrofalni bilans A tima, tima u kojem ne igraju najbolji igrači kao što je to slučaj u svim ostalim reprezentacijama. Verujem da imamo igrače za velika dela, a zašto oni ne igraju, to je pitanje na koje mora da se da odgovor. Vidić, Matić, Ljajić...sve priče oko njihove apstinencije su čista demagogija, a ne stvar principa.

A ispašta naš fudbal, reprezentacija. Zbog toga neću da se bavim samo Belgijom, jer mi smo bili inferiorni gubitnici i protiv iste selekcije u Beogradu, pa Hrvatske, Makedonije... Poraz u Briselu je, ponavljam, krah jedne demagogije."

(Telegraf.rs / Izvor: Sport)