HAOS NA SKUPŠTINI TSS: Jeremić žestoko kritikovan, nema kvoruma!

Predsednik Teniskog saveza Srbije istakao da je siguran da oko nedostatka kvoruma postoje razlozi koji nisu puke tehničke prirode, i predložio da se o tome otvoreno govori na jesen. Prvi čovek TK Partizan optužio Jeremića da je on kriv za lošu situaciju

Redovna godišnja sednica skupštine Teniskog saveza Srbije nije se održala u nedelju zbog nedostatka kvoruma, u hotelu "Hajat", u kom se nedovoljno velikom broju ljudi obrati i predsednik TSS Vuk Jeremić, koji je samo tim povodom došao iz Njujorka u Beograd.

- Da sam znao da će biti ovako, sigurno ne bih dolazio iz Njujorka. Doputovao sam kako bismo sagledali situaciju u kojoj se nalazimo. Ipak, moraćemo da odložimo priliku da diskutujemo za neki drugi put. Siguran sam da oko nedostatka kvoruma postoje razlozi koji nisu puke tehničke prirode, zato predlažem da o tome popričamo otvoreno na jesen - obratio se delegatima vidno razočarani Jeremić, a prenose "Novosti".

Usledilo je kratko izlaganje pojedinaca koji su našli vremena da dođu na Skupštinu, a među njima najglasnije nezadovoljstvo moglo se čuti od Gorana Bubnja, bivšeg predsednika Teniskog saveza Beograda i jednog od naših najpriznatijih trenera, kao i od Dušana Grujića, prvog čoveka TK Partizan.

- Klubovi nemaju volju da dolaze na Skupštinu, osim onih koje ste izmislili za vaše ranije potrebe. A kako njih više nema, jasno je zašto nema kvoruma. Ništa od ovoga nije slučajno - rekao je Bubanj.

Najviše novca u 2013. iz TSS ide na plate zaposlenih, kao i na A i B juniorske timove - po 27.750,000 miliona dinara. Na telefone u TSS godišnje troše 2.775,000, na obezbeđenje i kafe i piće 2.608.500, na "Program 10s" oko milion i po dinara. Dejvis kup u Belgiji i FED kup u Štutgartu je zajedno koštao oko osam miliona, dok na zakup kancelarija Saveza ide 6.604.500 dinara.

(Telegraf.rs / Novosti)