PROBLEMI NA KALIŠU: Braun tužio Zvezdu, traži svoje pare!

Američki centar podneo tužbu arbitražnom sudu FIBA jer traži da mu "crveno-beli" isplate oko 120.000 dolara, koliko mu još duguju po ugovoru

Bivši centar Crvene zvezde Telekom Elton Braun tužio je "crveno-bele" BAT-u, arbitražnom sudu Svetske košarkaške federacije (FIBA) jer želi da mu se isplati sav preostali novac (oko 120.000 dolara) prema ugovoru  za proteklu sezonu, saznaje Telegraf iz izvora bliskih FIBA.

Braun je otpušten iz tima početkom maja, odmah posle fajnal fora Aba lige, jer je rukovodstvo kluba bilo nezadovoljno njegovim igrama i ponašanjem. Međutim, prema ugovoru, Crvena zvezda je dužna da mu isplati sve zarade do kraja sezone, jer nisu uspeli da postignu sporazumni raskid ugovora i dogovore se oko cifre za raskid, kao što se to desilo sa Morisom Almondom koji je otpušten na startu sezone.

Prema nekim informacijama Zvezda je u obavezi da plati Braunu majsku i junsku platu iako nije igrao, kao i neke zaostale plate za april i mart, što iznosi negde oko 120.000 dolara. Ukoliko mu ne plate uslediće blokada FIBA na dovođenje igrača za narednu sezonu, što se već desilo Zvezdi na kraju sezone 2010/11.

Međutim, uzimajući u obzir situaciju da će Zvezda igrati Evroligu nema sumnje da će platiti Amerikancu ono što mu duguju po ugovoru kako ne bi imali problema sa nastupom u najjačem takmičenju u Evropi.

(Telegraf.rs)