Srbima prija trava Vimbldona!

Stoprocentan uspeh srpskih tenisera u prvom kolu pokvario samo Tipsarević, ali jednostavno u duelu između njega i Troickog neko je morao da pakuje kofere

Prvi dan grend slem turnira u Vimbldonu nije mogao bolje da počne za srpske tenisere koji su svi, osim Janka Tipsarevića, prošli u drugo kolo, dok će Novak Đoković svoj prvi meč odigrati u utorak.

Prva je do drugog kruga stigla Ana Ivanović koja je za samo 68 minuta eliminisala Francuskinju Viržiniju Razanu rezultatom 2:0 (7:6, 6:0). Posle ''gustog'' prvog seta, Ana je u nastavku dokazala svoj kvalitet i zasluženo slavila.

Njenim stopama su vrlo brzo krenule i Vesna Dolonc, kao i Jelena Janković. Dolonc je načinila najprijatnije iznenađenje pobedom nad Belgijankom Janinom Vikmajer sa 3:6, 6:2, 6:4. Iako je prvi set izgubila, naturalizovana Srpkinja je uspela da preokrene u nastavku i savlada 57 puta bolje rangiranu teniserku.

Mnogo više problema imala je Jelena Janković, koja se dugo mučila sa domaćom kvalifikantkinjom Džoanom Kontom, ali je ipak na kraju uspela da slavi sa 2:0 (6:2, 7:5).

(Telegraf.rs)