SAHRANJUJE MEDALJE: Srbija nema novac da pošalje prvaka sveta da odbrani titulu!

I pored toga što je na prethodnim Svetskim igrama za osobe niskog rasta osvojio četiri medalje za Srbiju, Somborac Milan Grahovac ostao je bez pomoći države

Da su vremena teška, jesu, ali da u Srbiji ne može da se nađe novac da se na šampionat planete pošalje naš čovek koji treba da brani titulu prvaka sveta, u to je malo teško poverovati. Upravo je to slučaj s Milanom Grahovcem, koji je 2009. na prethodnim Svetskim sportskim igrama za osobe niskog rasta osvojio zlato u plivačkom nadmetanju na 50 metara.

Pre četiri godine, ovaj Somborac je briljirao na Igrama u Belfastu, gde je pored pomenutog zlata osvojio bronzu na dvostruko kraćoj distanci, kao i dve medalje u atletici: do srebra je stigao u bacanju kugle i u sprintu, na stazi dugoj 60 metara.

Međutim, sve to nije dovoljno da ga Srbija pošalje u Sjedinjene Američke Države, gde će od 3. avgusta Ist Lensing u Mičigenu biti domaćin šestih Igara za osobe niskog rasta.

Izabran je za kapitena Evrope od strane ovogodišnjih organizatora, čekaju ga odbrana titule u plivanju, ali i brojni drugi nastupi, poput onog u stonom tenisu, u kome je pre četiri godine bio četvrti. Iako se obraćao nadležnima, do sada je nailazio samo na zatvorena vrata.

Onda ne treba ni da nas čudi što će ove nedelje biti obavljena prva sahrana medalja u zemlji sporta.

(Telegraf.rs)