Đoković traži osvetu za olimpijsku bronzu!

Najbolji teniser sveta u polufinalu Vimbldona uverava da je spreman za veliki izazov protiv Argentinca, koji mu je pre skoro godinu dana na istom mestu preoteo bronzanu medalju na Olimpijskim igrama

Na Centralnom terenu Ol Ingland kluba od 14 časova počinje okršaj dvojice prijatelja koji bi trebalo da prirede poslasticu na Vimbldonu. Novak Đoković i Huan Martin del Potro odigraće 12. međusobni meč, a tek drugi na travi.

Prvi je bio pre skoro godinu dana, na istoj travi, u meču za bronzu na Olimpijskim igrama, kada je posle velike borbe slavio Argentinac. Đokoviću je taj poraz posebno teško pao jer je želeo medalju za svoju zemlju na najvećem sportskom događaju na svetu, i logično, nije ga zaboravio.

- Obojica smo u odličnoj formi, prikazali smo odličan tenis od početka turnira. Upravo zbog te činjenice teško je reći ko ima veću ulogu favorita, iako ja imam bolji plasman, i bolje rezultate sam beležio na Vimbldonu, ali to sada ne znači ništa. On ima veliku motivaciju, ja još veću, da mu se osvetim za poraz na Olimpijskim igrama prošle godine - rekao je Đoković za "B92".

Nijedan od njih dvojice nije izgubio ni set u dosadašnjem toku turnira. Del Potro je nasekirao svoje navijače na startu meča sa Davidom Fererom posle nezgodnog pada kojim je umalo stvorio novi problem ionako problematičnom levom kolenu. Na njegovu sreću, blokatori bola su odradili odličan posao, jer Delpo nije ostavio nikavu šansu Fereru da se ponada polufinalu.

(Telegraf.rs)