Najluđa fudbalska liga na svetu: Na gostovanje se ide kao od Beograda do Pekinga!

Pojedini klubovi u drugoj fudbalskoj ligi Rusije moraju da na utakmicu putuju maltene isto koliko i putnici na relaciji Beograd - Peking

Druga liga Rusije je najneverovatnije fudbalsko takmičenje na planeti, ako se u obzir uzmu dužine putovanja koje čekaju učesnike.

Neparan broj timova, 19, već može da nagovesti da nešto "ne štima" sa tim takmičenjem, ali distance koje klubovi treba da pređu u pojedinim trenucima su nalik onoj između Beograda i Pekinga.

Najveći krivac za to je Luč Energija iz Vladivostoka, mesta koje ćete na mapi sveta naći na krajnjem istoku. Sveta. Da bi tamo stigao veći broj timova-učesnika, potrebni su višečasovni letovi avionom.

Tako fudbaleri Baltike iz Kalininjgrada treba da provedu devet sati u avionu ne bi li došli na mesto odigravanja susreta sa Luč Energijom. Distanca je neverovatna: čak 7.351 kilometar udaljenosti deli ta dva grada. Od Beograda do Pekinga ima samo 500 kilometara više.

"Zapadni" deo lige ima dva teška gostovanja, do pomenutog Vladivostoka, a i do Habarovska, gde nastupa SKA Energija koja im je skromnih 645 kilometara bliža.

Luda liga, u kojoj će igrači tokom sezone provesti u avionu više vremena nego na terenu, u takmičarskim mečevima, kreće ovog vikenda, a u njoj igraju i neki nama znani igrači. Dete Partizana, potom član Voždovca i Teleoptika Milan Perendija igra za Mordoviju, a u Alaniji je bivši Zvezdin igrač Ognjen Vranješ, reprezentativac Bosne i Hercegovine.

(Telegraf.rs)