Marijevo oružje protiv Novaka je dremka?!

Britanski teniser otkrio da želi što duže da spava na dan finala Vimbldona koje igra sa najboljim igračem sveta, dodajući da će čak preskočiti redovnu jutarnju šetnju pasa. Mediji na ostrvu kao najveću Đokovićevu prednost navode fleksibilnost

Trenutno dva najbolja tenisera sveta boriće se za trofej najprestižnijeg Grend slema. Novak Đoković i Endi Mari su u 19 međusobnih susreta priredili nekoliko velikih epskih finala, a ovi vršnjaci će u taj niz uključiti i predstojeće finale Vimbldona, koji je drugi njihov okršaj na travi. Svi ga željno iščekuju, pogotovo jer su Srbin i Škot ove godine odigrali tek jedan meč - finale Australijan opena, koje je pripalo Đokoviću 6:7(2), 7:6(3), 6:3, 6:2.

Britanci su odavno na Marijeva pleća stavili breme nacionalnog ponosa, a ono je postalo još teže kada je došao na samo korak od toga da bude prvi Britanac koji će posle 77 godina podići vimbldonski pehar. Štampa na ostrvu pozabavila se predstojećim finalom, a posebno u plan ističe da Đoković pomera granice svojom fleksibilnošću i kapacitetom snage, što je izgradio maratonskim finalima i napornim radom.

Dok se veći deo medija uglavnom bavi i Novakovim slabim tačkama nkoje bi Mari trebalo da napada, iako priznajući da ih nema mnogo, list "Miror" je u prvi plan istakao da će svetski broj dva uraditi veliki posao za meč ako se dobro naspava, i da ne bude ranoranilac.

Endi je otkrio da njegov režim podrazumeva dvosatnu popodnevnu dremku posle dobro prospavane noći.

Mari ima veliku prednost već sad - publiku.

- Što ste bliži osvajanju Vimbldona, to više razmišljate o tome, ali ni u jednom trenutku ne smete razmišljati previše unapred u glavi. To je opasno kad igrate protiv većine igrača, a protiv nekoga kao što je Novak je još opasnije, jer on prosto ništa ne poklanja. Moraću da zaslužim svaki poen - zaključio je Endi Mari.

(Telegraf.rs)