LISAC ZA TELEGRAF: Nismo gradili ABA ligu da bi je rušili zbog Kosova!

Generalni menadžer regionalnog takmičenja tvrdi da o učešću kluba sa Kosova nije bilo ni reči i da se time ne bi trebalo zamarati

U menadžmentu ABA lige iznenađeni su najavama da je klub sa Kosova KK Peja pokazao želju da nastupi u regionalnom takmičenju. Kako je za Telegraf otkrio generalni menadžer Lige Roman Lisac, o tome nije bilo ni reči na sastancima uprave.

- Niko nije ništa pričao o tome. Ne treba se time zamarati, za nastupe u ABA ligi uvek postoji interesovanje klubova u regionu, tu su i Bugari i Grci i Austrijanci, ali zna se procedura - izjavio je Lisac.

Generalni menadžer ne očekuje bilo kakve kontroverze povodom Kosova i smatra da one nisu u interesu Lige.

- Nećemo da napravimo bilo kakav potez koji bi poremetio ligu koju smo dugo gradili. Ne želimo sada sve to da srušimo zbog Kosova. Uostalom, ni FIBA još nije priznala Kosovo, a mi poštujemo njihove odluke - konstatovao je Lisac.

NE ŽELIMO DA OŠTETIMO SRPSKU KOŠARKU

- To su samo ispoštovane odluke Borda koji je Vojvodini i Širokom produžio rok. Široki je to ispunio, Vojvodina nije i njeno mesto ponuđeno je Radničkom, jer nismo želeli da oštetimo srpsku košarku. Očekujemo da Radnički ispoštuje rok, mada to smo očekivali i od Vojvodine. Ja ne mogu da odlučim koji su sledeći koraci ako Radnički ne ispuni uslove, tu odluku doneće Bord. U utorak je sednica koja bi trebalo da potvrdi učešće Kragujevčana ako sve bude u redu ili da donese odluku šta dalje - rekao je Roman Lisac.

(A. Č)