Zvezdi izmakao trofej Uren kupa!

U finalu turnira u švajcarskom Grehenu, crveno-beli poraženi su od Bazela rezultatom 2:1. Jedini gol za ekipu Slaviše Stojanovića postigao je Mladenović

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u finalu Uren kupa u švajcarskom Grehenu. Iako je Bazel igrao u kombinovanom sastavu, trijumfovao je posle preokreta rezultatom 2:1, uz, reklo bi se, i svesrdnu pomoć sudija pri kraju meča.

Jedini gol za Zvezdu postigao je Mladenović u 39. minutu, a Bazelu su 13. trofej Uren kupa doneli Stoker i Bobadil.

Utakmici je prisustvovalo oko 4.500 gledalaca, a većinu su činili navijači Zvezde, koji su posle meča sišli na teren u želji da dobiju dres od igrača.

Bazel je nastupio u kombinovanom sastavu, jer ih u sredu očekuje generalna proba pred početak šampionata protiv Borsusije iz Dortmunda. Stojanović je odlučio da Mladenović igra na levom krilu, Pečnik na desnom, dok je u špicu bio Dauda. Kovačevič i Milivojević su činili tandem u zadnjem veznom. Tokom prvog poluvremena se uglavnom igralo na sredini terena, a centaršuteve crveno-belih su fudbaleri Bazela u velikoj meri blokirali. Zvezda je ipak napravila pritisak koji je rezultirao golom u finišu poluvremena.

Mladenović je oduzeo loptu protivniku na sredini, poslao je do Daude, koji je do kaznenog prostora ušao s leve strane i vratio Mladenoviću koji se našao odmah ispred nemoćnog golmana Bazela i tako ga lako savladao.

(Telegraf.rs)