Mačvan nije došao, Ivković bez objašnjenja

Na početku priprema za Evrobasket u Sloveniji se nisu pojavili opravdano Novica Veličković, Zoran Erceg i Duško Savanović, ali ni Milan Mačvan, iz za sada nepoznatih razloga, dok je Vladimir Micov najavio otkaz

Košarkaši Srbije okupili su se u Beogradu na početku priprema pred Evropsko prvenstvo u Sloveniji. Među onima koji se nisu pojavili na prozivci bili su Novica Veličković, Zoran Erceg i Duško Savanović, već ranije ustanovljeno zbog povreda, ali je i samog selektora Dušana Ivkovića iznenadilo što se nije pojavio Milan Mačvan.

- U utorak počinjemo sa radom, košarkaški deo obavićemo u "Pioniru", a testiranja prve nedelje na Zvezdari. Ne pamtim kada smo imali ovoliko povreda, a to znači da igrači imaju sve napornije sezone i sve više utakmica. Lekarski tim je konstatovao da su Veličković, Erceg i Savanović opravdano odsutni, a za Mačvana ne znam što nije ovde jer nemam kontakt - rekao je Duda i dodao:

- Očekivao sam da će doći, ali da budem iskren da otvorim sve karte kada smo pričali u Istanbulu, napomenuo mi je da nije zadovoljan svojom igrom i rekao da želi da radi na sebi. Mislim da je ova odluka doneta u krugu porodice. Opet rekao sam mu da dobro razmisli i odluči jer mislim da po njega neće biti dobro ako ne bude u reprezentaciji. Priča oko Mačvana za mene nije završena, jer ja želim da okupim sve najbolje.

(D.J./D.Š.)