TRANSFERI & TRAČEVI: Nigerijac Egvuekve stiže na Marakanu! (VIDEO)

Crvena zvezda štopera dovodi iz Afrike, a procenjuje se da je cena oko 300.000 evra * Tijago Alkantara iz Barselone prelazi u Bajern * Alen Stevanović se seli u Seriju B, na pozajmicu u Palermo

Fudbalska "pijaca" neprestano radi, iako je više u nagoveštajima nego što ima konkretne realizacije. Ipak, ne manjka zanimljivih događaja.

Svakog dana Telegraf vas informiše o najzanimljivijim aktuelnim transferima i tračevima ovo je TOP 5 izbor za danas.

TRANSFERI

Azubike Egvuekve

Nigerijski defanzivac je možda novo pojačanje Crvene zvezde. Fudbaler tamošnjeg Vari Vulvsa i reprezentativac svoje zemlje mogao bi da bude rešenje na osetljivom mestu štopera. U pitanju je momak od 24 godine, visok 195cm. Donedavno je bio nepoznat, ali skrenuo je pažnju na sebe na nedavnom Kupu konfederacija. Za Nigeriju je debitovao prošle godine i zabeležio je već 13 nastupa.

Egvuvekve je pod ugovorom i procenjuje se da košta oko 300.000 evra, što za Zvezdu nije malo, međutim, ima priličan potencijal i "crveno-beli" bi mogli lepo da zarade kad ga budu proidavali, ako sve bude kako treba.

Tijago Alkantara

Španac je prešao iz Barselone u Bajern i pridružio se trofejnom treneru Pepu Gvardioli, kojem je odranije jedan od ljubimaca. Alkantara se dogovorio za četiri godine vernosti za 2,5 miliona evra po sezoni, dok će Katalonci inkasirati lepih 18 miliona, koliko je iznosila otkupna klauzula.

Gubitnik u ovoj priči je Mančester junajted, koji je dugo bio prvi favorit za dovođenje španskog veziste.

Alen Stevanović

Žulio Cezar

Golman reprezentacije Brazila Žulio Cezar mogao bi da pojača Napoli, a skoro je izvesno da neće ostati u Kvins park rendžersu, koji će naredne sezone igrati u Čempionšipu. Bapoli je iskusnom golmanu ponudio 2,5 miliona evra po sezoni, on traži tri miliona. Ostaje da se vidi ko će pre popustiti.

(Telegraf.rs)