MARIĆ: Efekti strategije protiv nasilja što pre!

Ministarka sporta istakla je da će Strategija za borbu protiv nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama omogućiti da na ovaj široki društveni problem, država reaguje koordiniranim zajedničkim nastupom svih relevantnih institucija

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić rekla je da očekuje da usvojena strategija za sprečavanje nasilja i nedoličnog ponašanja veoma brzo da rezultate.

Vlada Srbije usvojila je na sednici Nacionalnu strategiju za borbu protiv nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama za period od 2013. do 2018. godine i Akcioni plan za sprovođenje ove strategije.

- Inicijativa koju sam pokrenula na sednici Saveta za sprečavanje nasilja i nedoličnog ponašanja u sportu održanoj 6. marta danas je dobila svoju formu. Strategija će omogućiti da na ovaj široki društveni problem, država reaguje koordiniranim zajedničkim nastupom svih relevantnih institucija. Veoma sam zadovoljna usvojenim dokumentom i očekujem da će se efekti primene pokazati i dati rezultat u najskorije vreme - izjavila je Marićeva.

(Tanjug)