Stanković ide u penziju i sprema spektakl na Marakani!

Trofejni srpski fudbaler želi da se oprosti od reprezentacije u meču protiv Japana, a onda odigra poslednji meč u dresu Crvene zvezde, a idealan protivnik bio bi Inter

Dejan Stanković, jedan od najtrofejnijih srpskih fudbalera, planira da se povuče i trenutno u Beogradu trenira i održava formu za oproštajne utakmice koje planira uskoro da organizuje u Srbiji.

Stanković će se od reprezentacije oprostiti u oktobru protiv Japana i tako će sa 103 nastupa postati igrač sa najvećim brojem utakmica u nacinalnom timu, a trenutno je surekorder sa Savom Miloševićem.

Posle toga, Stankovićev plan je da priredi spektakl na "Marakani", kojim bi definitivno završio karijeru i to u dresu Crvene zvezde, u kojoj je počeo, a idealan protivnik u tom meču bio bi Inter, sa kojim je Deki osvojio pregršt trofeja, između ostalih i Ligu šampiona 2010.

Navijači Zvezde nadali su se da bi Stanković mogao da se vrati u klub ophrvan problemima i odigra oproštajnu sezonu u crveno-belom, ali to se, kako stvari sada stoje, neće desiti.

- Bilo bi mi izuzetno drago da vidim Dejana na terenu. Po mom mišljenju on može da odigra još sezonu ili dve na vrhunskom nivou. Međutim, koliko sam shvatio, on održava formu kako bi bio spreman za dve oproštajne utakmice. Jedna će biti u dresu reprezentacije, a druga na "Marakani" - izjavio je Nenad Lalatović, Stankovićev prijatelj i trener Voždovca, a prenele su "Naše novine".

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)