ONI SU PONOS SRBIJE: Srpska atletika na pravom putu!

- Takmičari su rezultatima opravdali ono što su obećavali ovih godina i potvrdili ono što im piše na majicama, da su zaista naš ponos - kaže predsednik ASS Veselin Jevrosimović povodom sjajnog uspeha na EP mlađih seniora u Tampereu

Povodom sjajnog uspeha srpskih ateletičara na EP za mlađe seniore u Tampereu, gde su Amela Terzić na 1.500 metara i Emir Bekrić na 400 metara sa preponama osvojili zlatne medalje, a Marija Vučenović bronzu u bacanju koplja, Atletski savez Srbije održao je konferenciju za medije u zgradi kompanije "Komtrejd".

Zadovoljstvo postignutim istakao je predsednik ASS Veselin Jevrosimović.

- Ovo je veliki dan za srpsku atletiku, prezadovoljan sam. Dokazali smo da je atletika krenula pravim putem i takmičari su rezultatima opravdali ono što su obećavali ovih godina i potvrdili ono što im piše na majicama, da su zaista ponos Srbije - rekao je Jevrosimović.

Predsednik Atletskog saveza veruje da na predstojećem Svetskom prvenstvu u Moskvi srpski takmičari mogu mnogo.

- Svaki plasman u finale biće uspeh. Naravno, Amela, Emir, Marija i drugi takmičari pokazali su rezultatima da već mogu da konkurišu za medalje. Bitno je da imamo reprezentaciju od koje možemo mnogo da očekujemo. Pre smo imali po nekoliko atletičara, sad ih imamo deset - ocenio je Jevrosimović.

(A. Čolović)