Rubin prejak za borbenu Jagodinu! Vojvodina slavila sa igračem manje!

Posle velike borbe jagodinska ekipa ipak nije uspela da izvuče remi protiv favorizovanog ruskog tima u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope

Na Gradskom stadionu u Jagodini, u utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, domaća ekipa nije uspela da izbegne poraz od favorizovanog Rubina iz Kazanja. Već u prvih 20 minuta ruska ekipa je imala prednost od dva gola, ali su borbeni Jagodinci na kraju izborili častan poraz od 2:3.

Uvodni minuti meča prošli su bez prilika za gol, ali u 12. minutu Prudnjikov prvu šansu svoje ekipe uspešno koristi za 1:0.

Novi šok za Jagodince dogodio se u 21. minutu, kada je Izraelac Načo duplirao prednost.

Rezultat od 2:0 održao se do kraja prvog poluvremena, ali opšti utisak posle drugog gola bio je da je utakmica možda već rešena.

Međutim, Jagodina se nije predavala. Bolje su igrali u drugom poluvremenu, a Dario Damjanović u 72. minutu nakon jednog centaršuta šalje loptu u ugao gola i smanjuje prednost gostiju na 1:2.

Trener Marko Nikolić morao je da reaguje izmenom, Škuletić je napustio teren, a u igri je novajlija Barić.

Novosađani su i pored igrača manje u svojim redovima bili bolji protivnik, pa u 70. minutu dobra igra dovodi do rezultata. Nakon faula nad Oumarom u kaznenom prostoru gostiju, sudija pokazuje na belu tačku. Penal je uspešno izveo Stojan Vranješ za konačnih 2:0.

Vojvodina: Delač, Nastić, Trajković, Đurić, Vulićević, Vranješ, Radoja, Poletanović, Alivodić, Škuletić (Barić od 26), Oumaru.

Honved: Kemenješ, Barat, Ignjatovič, Lovrić, Alkibijade, Nađ, Hidi, Večei, Testardi, Holender, Živanović.

Revanš se igra u Mađarskoj za nedelju dana.

(Telegraf.rs)