LOVERNJ: Duško Vujošević mi je drugi otac!

Sjajni francuski košarkaš priznaje da je neverovatno to šta je srpski klub u samo šest meseci učinio za njegovu afirmaciju i ističe da mu nije prioritet odlazak u najjaču košarkašku ligu, gde je na draftu izabran od Denvera. Duško Vujošević kao drugi otac igračima

Sjani Francuz u redovima KK Partizan Žofri Lovernj doživeo je punu afirmaciju po dolasku u redove srpskog šampiona. Lovernj se nalazi na pripremama za Evrobasket sa reprezentacijom Francuske i priznaje da ne može da poveruje koliko su mu se život i karijera promenili po dolasku u Beograd.

- Šta je Partizan uradio za mene u šest mesec, to je neverovatno. Sklonili su igrača koji je igrao pre mene i dali mi 35 minuta po utakmici. Ja sam danas u francuskoj reprezentaciji zahvaljujući njima. Verovali su u mene, a ja sam se  u Partizanu razvio kao igrač - izjavio je Lovernj za francuski portal basketsession.com.

PARTIZAN VAŽNIJI OD NBA LIGE

Ne samo da je postao reprezentativac, nego je Francuz izabran i na nedavnom NBA draftu od Denver Nagetsa. On, međutim, ne žuri da napusti "crno-bele".

- Posle drafta otišao sam u Denver na nekoliko dana kako bih upoznao ekipu. Malo sam trenirao i vratio se u Francusku. Naravno da sam srećan što su me izabrali, ali želim da ostanem u Partizanu. Još nisam igrao Evroligu sa Partizanom i to mi nedostaje.

- Nadam se da ćemo nešto uraditi u predstojećoj sezoni, ući u top 16. Stvar je i u tome da još ne znam šta bih posle Partizana. Zavisi od toga šta će mi ponuditi u NBA, ne želim da idem tamo ako nisam siguran da ću igrati - rekao je Lovernj, uz opasku da voli Evropu.

(Telegraf.rs / Izvor: Basketsession.com)