KRALJICA SPORTOVA, PONOS SRBIJE: Atletika nam donela najviše medalja u 2013!

Čak 28 medalja, od čega 14 zlatnih, i lepe vesti gde god da nastupe Ivana Španović, Asmir Kolašinac, Emir Bekrić, Mihail Dudaš učinile su srpsku atletiku sportom kojim se ponosimo

Otkako se pre 30 godina počelo sa svetskim prvenstvima u atletici, javnost u Srbiji nije imala tako velika nadanja od naših takmičara, kao što je to slučaj danas. Možda je teško poverovati, ali upravo su atletičari najuspešniji reprezenti naše zemlje u 2013, sa čak 28 medalja na raznim takmičenjima, od čega 14 zlatnih. Bronzana medalja Ivane Španović na SP u Moskvi samo je kruna na glavi svetske kraljice sportova, a srpskog sporta za ponos.

Na Ekipnom prvenstvu Evrope u Kaunasu, gde je srpska reprezentacija, nažalost, propustila da se plasira iz druge u prvu ligu, atletičari su sakupili još 15 odličja, sedam zlatnih. Ukupno, dakle, 42 medalje, 20 zlatnih, za sedam meseci.

Takvi rezultati su nešto što ni najstariji ljubitelji "kraljice sportova" u Srbiji ne pamte.

Amela Terzić, Asmir Kolašinac, Ivana Španović, Emir Bekrić, Mihail Dudaš i ostali prosto su nas navikli na lepe vesti gde god da se pojave, a prvenstvo sveta u Moskvi, koje traje do 18. avgusta, prava je prilika da se kruniše blistav uzlet atletike u Srbiji.

Sredinom prošle decenije, prilično neočekovano počeli smo da postajemo sila u tenisu, sada je, čini se, vreme da nas i atletičari obraduju na sličan način. S vremenom, možda se pojavi i neki Nole u "kraljici sportova". Do tada − srpska atletika je naš Nole.

(A. Čolović)