VUJOŠEVIĆ: Država da pomogne ili se gasimo!

Trener Partizana tvrdi da ima još devet dana da se odblokira račun kluba ili će on otići u stečaj, dok za to vreme iz drugih ekipa, pa čak i Zvezde, vrbuju košarkaše "crno-belih"

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević ponovo je istakao da se njegov klub nalazi u teškoj materijalnoj situaciji i pozvao je državu da pomogne. Račun KK Partizan je već neko vreme u blokadi zbog čega srpski šampion ne može normalno da funkcioniše.

Vujošević je istakao da do 10. avgusta mora da se odblokira račun kako bi klub funkcionisao ili u suprotnom ide u stečaj. Podsetimo, na ime poreza Partizan duguje oko 1,5 miliona evra, zbog čega mu je račun u blokadi od juna meseca.

- Moralo bi sve da se završi najkasnije do 10. avgusta da se klub ne bi ugasio, da bi se zadržao sastav. Ovo ne treba da se shvati kao ucena, ali osećam uznemirenost dela naroda koji navija za Partizan - rekao je Vujošević za "Novosti", i dodao:

- Kad je u pitanju finansijski deo kluba, postoji nekoliko problema. Prvo, dug sa kojim je klub krenuo u prošlu sezonu, prema igračima, dobavljačima... Takođe, postoje dugovi iz protekle sezone, jer je nekim igračima od deset plata isplaćeno šest, a nekima samo pet, dok sam ja primio samo jednu.

- Ovako idemo ka tome da ekipa ne može dostojno da reprezentuje našu košarku u Evroligi, a mislim da to nije nikome u interesu. Otkad je račun blokiran, ne mogu da se isplate ni dugovi prema igračima iz sadašnjeg tima, zbog čega je bilo "napada" na njih iz Zvezde i drugih ekipa - otkrio je šef struke "crno-belih".

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)