Ludogorec slavio u Humskoj, Partizan bez Lige šampiona! (VIDEO)

U revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona bugarski prvak pobedio kao gost 1:0 golom iz penala u 88. minutu. Partizan propustio nekoliko odličnih prilika i na kraju kažnjen za promašaje

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da plasiraju u plej-of kvalifikacija za  Ligu šampiona, bugarski Ludogorec umeo je da izdrži pritisak crno-belih i imao je dovoljno sreće da na kraju čak i pobedi golom iz penala u 88. minutu.

Partizan je većim delom meča imao inicijativu, ali ne i znanja da to iskoristi. Posle prilično slabog prvog poluvremena u kojem su najbolje šanse bile ofsajd situacije, crno-beli su bolje zaigrali u nastavku i neshvatljivo propustili nekoliko odličnih prilika. Kada se ne iskoriste šanse, kazna obično stiže, što se i ovog puta potvrdilo.

Ludogorec ničim posebno nije impresionirao, ali očigledno je da su ipak nešto uigraniji sastav, kojem ne lebdi nad glavom da li će za koji dan da izgubi najboljeg defanzivca ili najtalentovanijeg napadača kao što je to slučaj sa Partizanom.

Saša Ilić više nema snage da predvodi ekipu u ozbiljne evropske pohode i to je nešto što bi moralo da bude jasno svima posle večerašnje blede predstave kapitena crno-belih. Srpski šampion jednostavno nema kvalitet za evropsku elitu i veliki trud koji su uložili crno-beli ne treba da zavara.

Partizan ovim porazom ipak nije završio evropsku odiseju, očekuje ga plej-of za ligu Evrope. Ako žele u grupnu fazu, u Humskoj pod hitno moraju da poprave efikasnost, jer sa prosekom od pola gola po utakmici niko nije daleko stigao.

PARTIZAN - LUDOGOREC 0:1

(Zlatinski 88 p)

Stadion: Partizana. Gledalaca: 20.000 Sudija: Alan Keli (Irska) Crveni Karton: Gulan 87. minut

PARTIZAN: Lukač (od 44. minuta Živković) - Obradović, Gulan, Ostojić, Ivanov - Marković, Đemba Đemba- Ilić (od 68. Šćepović) - Ninković, Grbić (od 81. Luka) -  Mitrović.

LUDOGOREC: V. Stojanov - Žunior Kaikara, Mantila, Barte, Minev - Đakov, Zlatinski, Marselinjo (od 64. Fabio) - Aleksandrov, Bezjak, I. Stojanov (od 54. Abalo).

(Telegraf.rs)