Borovčanin: Očekujem od jeseni žestok obračun sa huliganima!

- Mislim da je pravo vreme da država reaguje i pokaže snagu da se ne bi dešavale slične situacije - rekao je Borovčanin

Bivši bokser, danas državni sekretar Nenad Borovčanin oglasio se povodom skidanja kapitenske trake Marku Šćepoviću od strane Miloša Kimija Radisavljevića po završetku fudbalske utakmice Partizan - Ludogorec

- Mislim da je pravo vreme da država reaguje i pokaže snagu da se ne bi dešavale slične situacije. Možda je to bio gest nošen nekim emocijama, ali mislim da moramo da pokažemo snagu kao država i ne dozvolimo da huligani svojim postupcima i pritiscima sastavljaju ekipe, da budu menadžeri pojedinih igrača, da utiču na uprave klubova - rekao je Borovčaninon.

Rešenje problema Borovčanin vidi u zajedničkoj akciji svih organa, ali naglašava ulogu političara.

- Ako ne budemo imali zajednički izgrađen mehanizam, onda je nedovoljno da bilo ko pojedinačno reaguje tako da u tom smislu upravo ta radna grupa nacionalnog saveta za borbu protiv nasilja u sportu radi na tome i ja očekujem od jeseni žestok obračun sa huliganima. Ne treba jedan događaj da nas opomene, ali ni političari da koriste huliganske grupe i zloupotrebaljavaju ih za druge interese - rekao je Borovčanin.

Borovčanin zaključuje da je srpski sport u teškom nokdaunu jer su danas najpoznatiji ne sportisti već klupski funkcioneri i treneri zbog svojih negativnih nastupa u medijima.

(Telegraf/ Izvor: b92.net)