KREĆE JELEN SUPER LIGA: Voša i "večiti" za trofeje!

Od subote ponovo prvenstvene borbe u srpskom fudbalu. Novosađani deluju konačno kadri da se umešaju u trku za titulu sa Partizanom i Crvenom zvezdom, što se već nekoliko sezona najavljuje, ali nikako da se desi

Od subote kreće Jelen Super liga. Posle skoro dva i po meseca pauze srpski klubovi započinju novi šampionat, koji bi mogao da bude znatno drugačiji od nekoliko prethodnih. Iako stanje u našem fudbalu ukupno nije baš blistavo, ima i pozitivnih pomaka.

Omladinska reprezentacija Srbije sve nas je nedavno iznenadila i obradovala osvajanjem titule evropskog prvaka, novosadska Vojvodina beleži svoj najbolji nastup u evropskim kupovima decenijama unazad, a i na planu infrastrukture ima napretka.

Srpski stadioni ove sezone izgledaće malo modernije, reflektore su postavili novi članovi elite Čukarički i Voždovac, čiji stadion na vrhu tržnog centra je prava atrakcija. Takođe, Radnički iz Niša iskoristio je donaciju Fudbalskog saveza i obasjao renovirani Čair, a u toku jesenjeg dela sezone očekuje se da reflektore postave još Sloboda i Radnički iz Kragujevca, do kraja prvenstva verovatno i Novi Pazar.

Ukupno deset klubova trebalo bi da ima mogućnost organizovanja noćnih utakmica, Jagodina i Napredak od prošle sezone i odranije Crvena zvezda, Partizan i Vojvodina.

Jagodina, OFK Beograd, Rad, Sloboda pretenduju na visok plasman, ali neko će sigurno razočarati. Od ostalih ekipa teško je očekivati da neko zablista, opstanak u eliti biće primaran cilj.

U prvom kolu sastaju se:

Subota:

Rad - Čukarički (17:30)

Sloboda - Spartak (17.30)

OFK Beograd - Voždovac (17.30)

Partizan - Novi Pazar (19.00)

Radnički Niš - Radnički Kragujevac (20.00)

Jagodina - Napredak (20.00)

Nedelja:

Javor - Crvena zvezda (18.00)

Vojvodina - Donji Srem (20.00)

(Telegraf.rs)