Svetske atletske legende: Srbi senzacija u Moskvi

Sergej Bubka, Moris Grin, Sebastijan Kou samo su neki od svetskih atletskih imena koji su oduševljeni nastupom naših atletičara na svetskoj smotri u Moskvi

Srpska atletska ekspedicija vratila se iz Moskve u kojoj se na najlepši način predstavila svetu. Medalje Ivane Španović i Emira Bekrića, kao i finala Asmira Kolašinca, Tatjane Jelače i Mihaila Dudaša, zapazili su i proslavljeni atletičari i funkcioneri Svetske asocijacije atletske federacije (IAAF), koji ovaj uspeh srpske atletike pripisuju velikom radu sportista i sistematskom radu Atletskog saveza Srbije.

Moris Grin, bivši rekorder na 100 metara i aktuelni na 60 u dvorani:

- Naravno da sam primetio uspehe srpskih atletičara. Ukoliko se ne varam, to su prve vaše medalje na prvenstvima sveta, zar ne? I to od tako mladih ljudi. Ivana je napravila ono što se čekalo kada je o njoj reč, nastavila i u seniorskoj konkurenciji s uspesima koje je ređala kao juniorka. Probila je led i pomogla Emiru da stekne sigurnost i shvati da ni za njega nije to nemoguće. On je mlad, ima sjajan potencijal i isto takvu budućnost.

- Naravno, pohvalio bih i organizacione sposobnosti ASS, organizovanje mnogih takmičenja i konvencija u poslednje tri godine. U decembru će u Beogradu biti Prvenstvo Evrope u krosu, koje je treće takmičenje po važnosti u našoj kategorizaciji. Kandidovali ste se za Prvenstvo Evrope u dvorani 2015. godine. Naravno, tu je izgradnja atletske dvorane. Ovo je možda zamorno nabrajati, ali sve su to potezi koji pokazuju da je srpska atletika lider u regionu i onda rezultati u Moskvi nisu iznenađenje.

(Telegraf.rs / Izvor: Sportski žurnal)