ŽREB ZA US OPEN: Novak na Marija u polufinalu!

Najbolji teniser sveta započinje takmičenje na poslednjem Gren slemu protiv Litvanca Rikardsa Berankisa. Rafael Nadal i Rodžer Federer ne nalaze se u njegovoj polovini žreba

Prvi nosilac na poslednjem Gren slemu u sezoni Novak Đoković igraće u prvom kolu protiv Litvanca Rikardsa Berankisa, odlučeno je žrebom u Njujorku.

Najbolji svetski teniser se nije pre susretao sa 126. igračem sveta.

Đoković bi u projektovanom četvrtfinalu mogao da igra protiv Huana Martina Del Potra, a ukoliko bi savladao Argentinca, za finale bi se borio protiv Endija Marija.

Britanac, koji brani titulu, igraće u prvom kolu protiv Francuza Mikaela Ljodre. U četvrtfinalu bi mogao da igra protiv Tomaša Berdiha, koji ga je nedavno porazio u Sinsinatiju.

Rafael Nadal i Rodžer Federer nalaze se na drugoj strani žreba. Njih dvojica se do sada nikada nisu susretali u četvrtfinalima gren slem turnira (osam finala i dva polufinala).

Ukoliko očekivano preskoči prvu prepreku, Đoković će igrati sa boljim iz meča Bendžamin Beker - Lukaš Rosol, u trećoj rundi bi ga čekao Grigor Dimitrov, a onda bolji iz meča Fabio Fonjini - Benoa Per.

Nadalov prvi protivnik biće Amerikanac Rajan Herison, a ukoliko nastavi pobednički niz na betonu, do Federera ga čekaju Vašeko Pospišil i Fernando Verdasko.

Janko Tipsrević takmičenje počinje sa mesta 16. nosioca, a u prvom kolu se sastaje  Pablom Kuevasom iz Urugvaja. Ukoliko ga pobedi, Janka u drugoj rundi pobednik meča Andreja Kuznjecov - Dudi Sela.

Prva nositeljka Serena Vilijams na početku svog puta ka odbrani titule igra protiv Italijanke Frančeske Skjavone.

US open trajaće od od 26. avgusta do 8. septembra.

(Telegraf.rs)