Kolašinac i Terzićeva odustali od Ciriha

Srpski bacač kugle kaže da mu je potreban odmor od naporne takmičarske godine, dok Amela ne zna da li će imati još trka

Srpski atletičar Asmir Kolašinac neće učestvovati na finalnom mitingu Dijamantske lige u Cirihu 29. avgusta.

-Odustao sam od Ciriha. Tražim mitinge na kojima ću rasterećeno baciti pre svega zbog dobre pripreme i rezultata. Sezonu završavam na "Hanžekovićevom memorijalu", baš kao i prošle godine - rekao je bacač kugle "Žurnalu" i priznaje da mu je potreban odmor od naporne takmičarske godine.

- Počeo sam još 15. januara međunarodnim mitingom u Nemačkoj, posle toga je usledilo nekoliko mitinga u Novom Sadu, učešće na državnom prvenstvu, Evropskom u Geteborgu... Potom su počele pripreme za letnju sezonu i prvo takmičenje Dijamantske liga u Njujorku. Gotovo da sam na svakih 15 dana, a nekad i svake nedelje putovao i takmičio se - rekao je evropski šampion iz Geteborga, koji je u globalu zadovoljan sezonom.

- Moram da budem zadovoljan, postao sam šampion Evrope, samo finale Svetskog prvenstva u Moskvi je uspeh. Mada znam da je moglo bolje. Jednostavno, nisu se kockice poklopile, neke stvari nisu krenule kako je trebalo. Ponavljam i sad da sam bio spremniji od rezultata koji sam ostvario. OStaje žal, da sam bio, kao što sam planirao u pet-šest najboljih, sezonu bih ocenio kao idealnu - zaključio je Asmir Kolašinac.

Srbija će tako imati jednog predstavnika u Cirihu, Ivanu Španović, pošto je svoje učešće otkazala i Amela Terzić, jer ne zna da li će imati još trka.

(Telegraf.rs/Žurnal)