TERZIĆ: Tole odmah da ode! RUŽIĆ: Karadžiću, ostani!

Predsednik OFK Beograda nezadovoljan je zbog odloženog odlaska Karadžića, dok Ružić smatra da centri moći vode borbu oko prevlasti u fudbalu

Predsednik Upravnog odbora OFK Beograda Zvezdan Terzić istakao je da je zadovoljan što je Tomislav Karadžić izjavio da će podneti ostavku na mestu predsednika Fudbalskog saveza Srbije, ali i da mu nije jasno zbog čega čeka decembar.

- Zadovoljan sam što Tomislav Karadžić više nije predsednik Fudbalskog saveza Srbije. Međutim, nije mi jasno zašto je najavio povlačenje u decembru. Nema razloga da se čeka. Sve je trebalo odmah da se sprovede u delo, skupštinski rok je 30 dana - rekao je Terzić za "sportal", i dodao:

- Ne razumem o čemu se radi, ili je podneo ostavku ili nije. Podneo je ostavku, a onda će da čeka “sedam godina” da ode. Možemo Skupštinu sazvati u skladu sa Statutom FSS, ukoliko prikupimo određen broj potpisa - istakao je Terzić.

Ružić je dodao svoje mišljenje o kandidatima koji će biti ponuđeni za novog predsednika FSS-a.

- Ono što bi svakako bilo najvažnije je da se nađe kandidat koji ima i kvalitet i intergritet i visok stepen prepoznatljivopsti i u svetskoj i evropskoj fudbalskoj federaciji i koji može da pomogne i srpskom fudbalu. Ukoliko se budemo delili na Zvezdine i Partizanove kandidate, nećemo daleko dogurati.

- Ni prethodni kandidat, koji je još uvek predsednik, nije bio kandidat ni Partizana i Crvene zvezde i radio je za interes srpskog fudbala. Ako neko nov dolazi na to mesta, treba samo da unapredi ono što je ovaj Fudbalski savez na čelu sa gospodinom Karadžićem i gospodinom Zoranom Lakovićem već udari - naveo je on.

(Telegraf.rs / sportal.rs)