RED BULL KING OF THE ROCK: Borba u basketu "1 na 1", pa u Alkatraz zatvor!

Takimičenje za svetsko finale u strit basketu u dvorištu zatvora Alkatraz održava se 1. septembra na Kalemegdanu. Za sve učesnike moguće su samo dve opcije: pobedi i nastavi dalje ili izgubi i idi kući

Red Bull King of the Rock kvalifikacioni turnir na Kalemegdanu održava se od 20. do 31. avgusta, i poslednji je u nizu kvalifikacionih turnira koji se održavaju van Amerike, posle čega sledi veliko svetsko finale u dvorištu ozloglašenog zatvora Alkatraz u San Francisku.

Kvalifikacije za najveći svetski 1 na 1 košarkaški turnir privode se kraju ili je možda bolje reći svetsko finale Red Bull King of the Rock turnira se bliži.

Srbija će i ove godine učestvovati, po treći put, a za razliku od prethodnih godina nakon turnira na Kalemegdanu biće poznat i poslednji učesnik svetskog finala koji dolazi van Amerike.

- Nisam uspeo baš da ispratim same pripreme i situaciju u sastavu zbog ličnih obaveza, ali mi uvek možžemo da iznenadimo. Svi znamo da se košarka ne igra na papiru, nego pouzdanjem u saigrače, jasnim ciljem i verom da se zacrtani rezultat ostvari. Sve zavisi od njih, a ja ću (verovatno biti u Sloveniji) da ih maksimalno podržim!

Krunu u dvorištu ozloglašenog zatvora Alkatraz po drugi put zaredom braniće Amerikanac Hju Džouns,poznatiji kao Bejbi Šejk.

(Telegraf.rs)