KRAJ VOŠINE BAJKE: Novosađani položili oružje pred Šerifom (VIDEO)

Finalista kupa Srbije nije uspeo da ostvari istorijski uspeh u novijoj istoriji s obzirom da su u Moldaviji poraženi sa 2:1.

Ništa od Lige Evrope! Iako je pred njima bio najvažniji meč sezone, tačnije istorijski u novijoj istoriji kluba, fudbaleri Vojvodine nisu uspeli da se plasiraju u grupnu fazu drugog po jačini evropskog takmičenja s obzirom da su u revanš meču poraženi od moldavskog Šerifa rezultatom 2:1 (0:0).

Nošeni velikim optimizmom izabranici Marka Nikolića otputovali su u Tiraspolj u nadi da će uspeti da ponove igru protiv Burse i pokušaju da anuliraju nepovoljnih 1:1 kod kuće.

Krenuli su Novosađani oprezno već od samog početka s obzirom da im je za prolaz dalje bio dovoljan samo jedan gol. Štoperi Trajković i Đurić nisu ni napuštali svoja ''radna mesta'' osim kada su u pitanju bili prekidi. Upravo iz tih prekida Voša je i bila najopasnija u prvom poluvremenu.

Prvu šansu imao je Škuletić u 15. minutu posle kornera, ali gorostasni napadač nije najbolje zahvatio loptu.  Pokušavao je Šerf da se oslobodi ''okovanih'' nogu i priprete Delaču, ali je Vojvodina u prvih pola sata bila opasniji protivnik što svedoči i odlična šansa Vukčevića u 28. minutu kada je crnogorski reprezentativac iz povoljne pozicije bio neprecizan.

VOJVODINA: Delač, Vulićević, Đurić (od 71. Denković), Trajković, Leković, Radoja, Poletanović (od 71. Tumbasević), Alivodić, Vranješ, Vukčević, Škuletić (od 49. Kaluđerović).

(Telegraf.rs)