Kasalica i Dauda za trijumf Zvezde u Kragujevcu! (VIDEO)

Iako nisu blistali Fudbaleri Crvene zvezde savladali kao gosti Radnički 1923 2:0 i zabeležili treću prvenstvenu pobedu zaredom

Fudbaleri Crvene Zvezde savladali su u četvrtom kolu Jelen Super lige Radnički 1923 u Kragujevcu 2:0 golovima Kasalice i Daude i zabeležili treću uzastopnu pobedu posle startnog neuspeha u Ivanjici.

Crveno-beli, koji su u ovoj utakmici nastupili u belim dresovima nisu blistali, ali i ono što su pokazali bilo je dovoljno za tri boda protiv nejakih domaćina.

Zvezda je povela u 17. minutu posle slobodnog udarca koji je izveo Nenad Milijaš. On je uputio centaršut u "srce" kaznenog prostora gde je Kasalica pravovremeno utrčao i jednim dodirom lopte savladao golmana Čančarevića. Dragan Mrđa bio je u ofsajdu, ali ne i Kasalica i sudije su priznale gol.

U toku prvog poluvremena fubaleri Zvezde dominirali su do vodećeg gola i nedugo posle toga. Kako je vreme odmicalo domaćini su bili sve opasniji. Napadač Kragujevčana Spalević je u nekoliko prilika mogao da se proslavi, ali nedostajalo mu je spretnosti u odsudnim trtenucima, a možda i malo sreće, naročito u 37. minutu kada je sa svega nekoliko metara propustio da savlada Bajkovića.

Posebno poglavlje bili su navijači Crvene zvezde zbog kojih je u dva navrata prekidan meč. U 28 .minutu zbog uvredljivih parola (Izbaciti Toletove korene - hoćemo svuda promene) usmerenih protiv odlazećeg predsednuika FSS Tomislava Karadžića, a na samom početku drugog poluvremena zbog pirotehnike. Dim se sa prostora oko tribine na kojoj su bili simpatizeri kluba sa Marakane raširio po celom terenu i sudija Miodrag Gogić nakratko je morao da zaustavi igru.

TABELA: Radnički Niš 10, Čukarički 9 (-1), Crvena zvezda 9, Partizan 7 (-1), Javor 7, Novi Pazar 7, Napredak 6, Voždovac 5, Vojvodina 5 (-1), Jagodina 4, Spartak 4, OFK Beograd 3, Radnički 1923 3, Sloboda 2, Donji Srem 2, Rad 0 (-1).

(Telegraf.rs)