NEMA VIŠE NI TEORIJE: Srbija ne ide u Brazil, samo 1:1 sa Hrvatskom! (VIDEO)

Reprezentacija Srbije nisu uspeli da porazi velikog rivala i sačuva kakve-takve izglede da se plasira na Svetsko prvenstvo

Reprezentacija Srbije na beogradskoj Marakani odigrala je samo 1:1 sa Hrvatskom i tako ostala bez matematičkih šansi da se nađe na Svetskom prvenstvu u Brazilu naredne godine.

Izabranici Siniše Mihajlovića podbacili su u kvalifikacijama i iz osam utakmica osvojili isto toliko bodova i jednostavno u ovom trenutku ne zaslužuju plasman na SP. Selektor je krenuo na početku kvalifikacija u drastično podmlađivanje, ono će se možda vremenom pokazati opravdanim, ali u ovom trenutku nije donelo zadovoljavajući rezultat.

Srbija nije loše odigrala, bila je u većem delu meča nadmoćan protivnik, međutim to nije uspela da iskoristi. Možemo da kažemo da smo oštećeni za penal nad Markovićem u trećem minutu, koji bi utakmicu odveo u sasvim drugom pravcu, ali šta to sada vredi. Mitrović je nešto kasnije pogodio stativu, pa stvarno nismo imali ni sreće.

 

84. minut  - Šansa za Mitrovića posle nabačene lopte Suljemanija, Pletikosa brani.

89. minut - Opasan napad Hrvatske, Stojković dobro reaguje na centaršut Perišića.

90+3. minut - Petrović je probao da zapreti golu Hrvatske, lopta mu je pobegla, pa je napravio prekršaj.

90+4. minut - Sulejmani nabacuje sleva Tadić glavom niti šutira niti dodaje.

Kraj utakmice

SRBIJA - HRVATSKA 1:1

(Mitrović 66 - Mandžukić 52)

Stadion: Crvene zvezde. Gledalaca: 35.000. Sudija: Feliks Brih (Nemačka) Crveni karton: Matić (Srbija) 75. minut, Šimunić (Hrvatska) 80. minut

SRBIJA: Stojković - Ivanović, Nastasić, Subotić, Kolarov - Fejsa, Matić - Tošić (od 57. Sulejmani), Đuričić (od 57. Tadić), Marković (od 78. Petrović) - Mitrović.

HRVATSKA: Pletikosa - Srna, Ćorluka, Šimunić, Lovren - Rakitić, Vukojević, Modrić - Olić (od 57. Perišić), Mandžukić, Eduardo (od 63. Kovačić).

Ostali rezultati grupe

Škotska  - Belgija 0:2

(Defur 38, Miralas 88)

Makedonija - Vels 2:1

(Tričkovski 21, 80 - Remzi 39 p)

Tabela: Belgija 22, Hrvatska 17, Srbija 8, Makedonija 7, Vels 6, Škotska 5.

(Telegraf.rs)