Srpska košarkašica stabilno, spasila je saigračica iz Srbije!

Povređenu Natašu Kovačević, kojoj je amputiran deo noge iz autobusa izvukla Milica Ivanović, koja je prošla bez ozbiljnijih povreda

Zdravstveno stanje srpske reprezentativke Nataše Kovačević, koja je u subotu doživela tešku povredu noge u saobraćajnoj nezgodi u Mađarskoj, je stabilno i očekuje se da sledeće nedelje bude transportovana u Srbiju, izjavio je Tanjugu trener mlađih ženskih kategorija u Košarkaškom savezu Srbije (KSS) Zoran Kovačić posle razgovora sa njenim roditeljima.

Košarkašice Ðera putovale su u Šopron na pripremnu utakmicu, a do nesreće je došlo kada je vozač autobusa skrenuo sa puta kako bi izbegao direktan sudar sa automobilom koji je ušao u suprotnu traku.

Tom prilikom preminuli su tim menadžer Peter Tapodi i trener Fuzi Akos, dok su lekari Kovačevićovoj morali da amputiraju deo leve noge.

Kovačevićeva je rođena 1994. godine, prošla je sve reprezentativne selekcije, a ovog leta učestvovala je na Evropskom prvenstvu mladih u Turskoj, kao i prvenstvu sveta za juniorke u Litvaniji.

Pre Ðera igrala je za Partizan, Voždovac i Crvenu zvezdu.

(Telegraf.rs/Tanjug)