Real najvredniji klub na svetu, procenjen na 3,4 milijarde dolara!

Na drugom mestu nalazi se Mančester junajted, kojeg su stručnjaci finansijskog magazina Forbs vrednovali 3,3 milijarde dolara

FK Real Madrid najvredniji je sportski klub na svetu po proceni poznatog finansijskog časopisa Forbs. Madriđani su od aprila ove godine dobili na vrednosti za 100 miliona dolara i upravo to je razlika u odnosu na drugoplasirani Mančester junajted.

Real je procenjen na 3,4 milijarde dolara, Junajted na 3,3 miliijarde.

Finasijski izveštaj Reala za 2012/13. pokazuje promet od 686 miliona dolara, što je rast za 5,5 procenata. Real je jedini sportski klub koji pravi promet preko 600 miliona dolara i to je postigao već treću godinu zaredom. Neoporezovani prihod je 174 miliona.

Mančester junajted nije još objavio potpune podatke, ali zna se da su u trećem kvartalu imali rekordan promet od 143 miliona dolara i prihod od 39  miliona.

Nezvanična procena je da će tim sa Old Traforda za celu godinu imati promet oko 550 miliona dolara, a neoporezovani prihod od 168 miliona. Ukoliko se to desi, stručnjaci iz Forbsa veruju da će Real zadržati status najvrednijeg kluba, mada razlika u odnosu na Mančester junajted lako može da bude manja od trenutnih 100 miliona dolara.

(Telegraf.rs)