EPSKI MEČ NA "EŠU": Nadal u transu pobedio Novaka! (VIDEO) (FOTO)

Posle tri sata i 21 minuta Rafael Nadal je došao trijumfa protiv Novaka Đokovića savladavši ga sa 3:1 (6:2, 3:6, 6:4, 6:1) za 13. gren-slem titulu

Ne vredi... Nadal je "zver"! Imao je Novak 40:0 u trećem setu na servis protivnika, pri rezultatu 4:3 za njega i 1:1 u setovima... Imao, a onda je Nadal prvim i jedinim asom u finalu i "njegovim" forhendom minus pretvorio u plus, u osvojen gema. Gem koji je preokrenuo celokupni tok finala US Opena. Konačno, posle tri sata i 21 minuta Rafael Nadal je došao trijumfa protiv Novaka Đokovića savladavši ga sa 3:1 (6:2, 3:6, 6:4, 6:1).

Zasluženo. Nema šta, a Rafa je još jednom pokazao zašto ga zovemo svim mogućim sinonimima za doslednost, odlučnusnost... Izgleda da Majorčanin nema gen za "ne mogu da stignem lopticu"? Pa, u drugom setu, u setu u kojem je apsolutno dominirao Nole, Nadal je vratio 27 loptica pre nego je izgubio poen.

Bio je Rafa u trećem setu na kolenima, na zemlji, ali se izvukao. Istina, "častio" ga je sopstvenim greškama Novak u odlučnim momentima. Za razliku od njega Rafa je "njegov" ubitačni forhend koristio retko, ali kada je "odapinjao" svako lopta je bila na milimetar od linije. Novak je i kada je gubio "vodio igru" i nije prezao da napadne Španca na njegov servis.

ČETVRTI SET

Nadal je pobedio Novaka na betonu Flešinga, ali i na njegovom polju, mentalno... Rafa je pun samopouzdanja ušao u, ispostaviće se, poslednji set i brzo je brejknuo za komfornu prednost. Istu je sačuvao, opet, greškama Novaka, ali, ruku na srce, zasluženo je pobedio.

(Telegraf)