Zbog čega su prazne tribine na Evrobasketu u Sloveniji?! (FOTO)

Dvorana "Stožice" koja prima 12.000 ljudi zvrji prazna, prosečno na utakmicama ne bude ni 1000 ljudi. Cene karata od 17 do 55 evra za jedan meč doprinele da hale budu uglavnom prazne

Slovenija je organizovala odlično Evropsko prvenstvo, a jedini minus je u onome zbog čega se igra takmičenje, a to je publika. Na svim mečevima, sem kada igra domaćin dvorana "Stožice" koja prima 12.000 ljudi, zvrji prazna, a prosečno na utakmicama ne bude ni 1000 ljudi. Međutim, ima mnogo razloga zbog čega je to tako.

Jedan od osnovnih je što su karte dosta skupe i kreću se od 17 do 55 evra u zavisnosti od pozicije. Poslednji red tribina iza koševa košta 17 evra, i to po utakmici, dok se mesta sa strane kreću 25 evra, a pozicije u prvom prstenu su od 35 do 55 evra po meču.

Međutim, sa druge strane kada igra slovenačka reprezenacija hala je puna a atmosfera odlična, što je pokazatelj da intersovanja može da bude samo da je urađen dobar marketinški potez. Ipak, organizatori očekuju da već od mečeva četvrtfinala bude mnogo više publike na tribinama.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Izveštač Telegrafa iz Slovenije Dragutin Stojmenović)