MIHA ZA TELEGRAF: Nisam provocirao Hrvate, imam pravo na ВУКОВАР!

Zamislite da u Vojvodini skidamo table sa mađarskim natpisima * Idem u Brazil na Svetsko prvenstvo * Ostao bih selektor, ali zavisi s kim moram da pregovaram * Kolarov mora na svakom meču da postigne gol

Selektor Srbije Siniša Mihajlović u intervjuu za Telegraf o mnogo čemu: Svetskom prvenstvu u Brazilu, svom ostanku na mestu selektora, majici "VUKOVAR" kojom nije hteo da provocira Hrvate, šutu Aleksandra Kolarova, Nevenu Subotiću...

Krećemo...

Koliko sada tugujete zbog poraza od Belgije u Beogradu? Mogle su kvalifikacije da budu značajno drugačije da nismo poraženi sa 3:0?

- Nismo zadovoljni urađenim, a u tom periodu (i posle tog meča) smo na četiri meča osvojili samo bod. Međutim, podmladili smo tim. Rasli smo iz utakmice u utakmicu. To je važno.

Objasnite šta se događa sa Subotićem?

- Verujem da će se on vratiti u vreme kada je obećao. Znači za sledeće kvalifikacije. Mogu da ga razumem zbog odluke da uzme odmor, a njegovo igranje zavisi i od toga da li će ga selektor posle Nove godine zvati u tim uopšte.

Da li je za vaš udarac svojevremeno bilo zaslužno 10.000 trbušnjaka po treningu, koliko ste rekli da radite, u listu "Tempo" krajem devedestih godina?

- Radio sam puno trbušnjaka, ali nije to glavni razlog. Imao sam problema sa bolom u preponama, pa sam zato radio toliko. Za šut je zaslužna majka priroda, ali i trud. Trbušnjaci takođe, jer jak trbušni zid direktno utiče na snagu šuta.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(S. Milošević)