KATIĆ I GAGIĆ: Kako znamo i umemo da obezbedimo Svetsko prvenstvo (VIDEO)

Srpski centri veruju da će se ekipa oporaviti do meča sa Slovenijom u borbi za peto mesto, koji je druga šansa naše ekipe da se plasira na Svetsko prvenstvo

Centarski tandem košarkaške reprezentacije Srbije, Đorđe Gagić i Raško Katić, istakli su da je naša ekipa sa previše respekta ušla u meč sa Špancima i da su igrali bez samopouzdanja.

Oni su istakli da je najvažnije da se psihološki oporave za meč koji se igra u četvrtak, a bitan je za prolaz na Svetsko prvenstvo dogodine u Španiji.

- Ušli smo sa previše respekta u meč, bez agresivnosti - tužno je rekao Gagić, i nastavio:

- Oni su bili koncentrisaniji, čitali su naše akcije lako. Sve u svemu, jako loša utakmica sa mnogo treme i nesamopouzdanja. Ne znam šta bih rekao još... - rekao je Gagić.

Na njegove reči nadovezao se najstariji član naše ekipe Raško Katić, koji je istakao da treba što pre zaboraviti meč i pripremiti se za sledeći koji je takođe bitan.

- Ne treba da tugujemo već da zapnemo u četvrtak da ne bacimo uzalud tri meseca rada. Možda je ovo i realna slika našeg dometa. Moramo naći snage da odigramo taj meč - poručio je Katić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

 

(Izveštač Telegrafa iz Slovenije Dragutin Stojmenović)