KOLAKOVIĆ: Oslobađamo se bremena favorita, pobeda nad Finskom je važna!

Selektor srpskih odbojkaša istakao da je njegova ekipa osećala veliki pritisak u prva dva meča na EP kao branilac titule, a da on pokušava da ih toga oslobodi

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da je zadovoljan reakcijom njegovog tima posle loših igara na startu Evropskog prvenstva u Danskoj i Poljskoj.

Srpski odbojkaši pobedili su Finsku sa 3:0 (25:20, 25:23, 25:15) i na taj način izborili plasman u osminu finala, gde će im protivnik biti selekcija Danske.

- Utakmica je imala veliki značaj za nas i drago mi je što smo došli do važne pobede. Dva seta su nas vodila dalje, a pobeda na drugu poziciju. Postojao je pritisak, međutim na njega smo reagovali adekvatno. Očigledno da smo u prva dva meča bili pritisnuti zbog obaveze evropskog prvaka i uporno pokušavam da skinem taj teret sa ove ekipe - rekao je Kolaković posle meča.

On je dodao da ne poznaje Dansku narednog protivnika Srbije na šampionatu.

- Danska ne dolazi iz tradicionalne odbojkaške zemlje, ne pripadaju evropskom, a kamoli svetskom vrhu. Međutim rezultati koje su postigli u grupi govore da ih moramo ozbiljno shvatiti. Očekujem punu dvoranu i verujem da takav ambijent može da motiviše ove momke. Poštujemo domaćina i ambijent u kojem ćemo igrati. Moramo da damo sve od sebe kako bi prošli tu prepreku - rekao je Kolaković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Tanjug)