BODIROGA: Prvo analize, pa novi selektor!

Dva dana posle Evrobasketa, potrebno je prvo uraditi analize, sagledati stvari koje su urađene i videti u kojem pravcu i sa kojim opcijama će KSS ići dalje

Košarkaška reprezentacija Srbije ostala je bez svog kormilara. Dušan Ivković je doneo odluku da posle skoro pet godina prepusti klupu nacionalnog tima nekom mlađem treneru.

Da li postoji rok u kojem bi novi selektor trebalo da bude poznat i da li uopšte postoji lista kandidata - odgovor je ne, a Dejan Bodiroga, potpredsednik KSS je tim povodom rekao:

- Evropsko prvenstvo se tek završilo. Dva dana posle, potrebno je prvo uraditi analize, sagledati stvari koje su urađene i videti u kojem pravcu i sa kojim opcijama će KSS ići dalje.

Na pitanje o načinu angažovanja selektora, da li će biti profesionalac i biti mu dozvoljeno da radi i u klubu, Bodiroga je rekao:

- Ova tema je ispred nas već 15-ak godina. Već sam rekao šta ćemo prvo uraditi, a svakako da je pozitivnije da imamo čoveka koji će biti maksimalno koncentrisan na svoj posao - rekao je Dejan Bodiroga.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(D.J/B.M)