LAKOVIĆ: Bez problema na stadionima od naredne godine

- Mislim da će drugi deo naše saradnje sa predstavnicima Tink-tenk grupe, stručnjacima za bezbednost i sigurnost na fudbalskim utakmicama, biti još bolji - rekao je gensek Fudbalskog saveza Srbije

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković izjavio je da su preduzete mere u sprečavanju nasilja na sportskim manifestacijama počele da daju rezultate i da će sledeće godine konačno biti rešeni problemi u toj oblasti.

- Napravili smo dokument, planski okvir i sad je potrebno da ga razrađujemo. Mislim da će drugi deo naše saradnje sa predstavnicima Tink-tenk grupe, stručnjacima za bezbednost i sigurnost na fudbalskim utakmicama biti još bolji. Sledeća godina je godina kada ćemo konačno dovesti stvari u red i sportske događaje gledati na miru - rekao je Laković na konferenciji za medije u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

On je naglasio da Savez ima odličnu saradnju s Ministarstvom unutrašnjih poslova i da se to moglo videti na nedavnoj utakmici visokog rizika između Srbije i Hrvatske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014.

- Imamo fantastičnu saradnju s MUP-om, što je moglo da se vidi tokom organizacije utakmice najvećeg rizika u Evropi poslednjih godina između reprezentacija Srbije i Hrvatske. Bez njih ne bismo u tome uspeli - poručio je Laković.

Saradnja sa Tink-tenk grupom, kao i obuka srpskih policijskih službenika deo je tog projekta, koji se realizuje uz podršku Evropske unije.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Tanjug)